9 september 2012

En liten filmrecension

Snow White and the Huntsman

När min kompis fyllde år för två månader sedan firade vi med att gå på bio. Gissa vilken film? Ja det kan ju inte vara särskilt svårt då dess namn står några cm upp ;) vet du fortfarande inte? Lite större text, svart, strax under rubriken? Ja jag tycker att om du fortfarande inte vet så bör du gå och lägga dig för du är uppenbarligen för trött för att orka läsa! ^^

Snow White and the Huntsman PosterSnow white and the huntsman är som snövit och de sju små dvärgarna fast i en morden version. Du kanske har läst böcker som är så? Det finns även på film men där har jag inte hört talas om lika många.
  De flesta sagor finns oftast i en råare version än den som berättas för alla barn. Alltså en version som innehåller mer blod och våld mm. Jag vet faktiskt inte om Snövit och de sju små dvärgarna har någon sådan version men om den har det så är Snow white and the huntsman förmodligen mer lik den versionen.
Jag gillar hur de har fått till så pass många likheter som ändå är olikt. För i stora drag är iden den samma men kollar man närmare så...

I huvudrollen som snövit finner vi ingen mindre än Kristen Stewart. Själv har jag bara sätt twilight filmerna och Zathura -Ett rymdäventyr (det eviga mysteriumet) med henne på rolllistan och jag kan utan tvekan säga att jag tyckte hon spelade som bäst i denna film. Hon levde verkligen in i rollen på ett bra sätt. Dock kommer jag aldrig kunna se henne i en roll som är lycklig eller vad man ska säga. Visst hon är lycklig och så i twilight men hon saknar den där gnistan som gör att hon kan spela trovärdigt varm. Hon är glad och lycklig men jag kan inte koppla henne som en optimist eller vad man ska säga. Tur är väl att hon hittills (så vitt jag vet) bara har haft mer ”kalla” roller så att säga. Slumpen? Nja tror nog inte det, men hon är bra på det hon gör så jag ska inte klaga. Hon är en fantastisk skådis i de roller hon tar sig ann. (okej kanske ingen vidare i Zathura filmen) ^^Däremot kan jag inte för mitt liv förstå varför de väljer att sätta upp hennes hår ibland, tycker hon passar superbra i utsläppt men menmen.

Filmen i helhet tyckte jag var superbra och helt värd att se! Allting föll så logiskt när man såg filmen utan att den blev overklig trots den var lite övernaturlig med magi och sånt.
Snow white and the huntsman är en film jag kommer se igen! Den står på min "att köpa" lista :)

Filmen får 4/5 hjärtan av mig som film. Bedömer inte filmer efter samma skala som böcker.

Tumblr_m46tqqfwwm1qaqlrco1_500_large

8 september 2012

100 inlägg + recensionsex

Det här inlägget, just det här! Är det exakta hundrade publicerade inlägget på bloggen :D 7 månader och 21 dagar har resulterat i 100 inlägg med 65 sidvisningar per inlägg i genomsnitt (ca 6500 sammanlagt).
  Från början var tanken att jag skulle skriva massor av recensioner och att de skulle ta upp majoriteten av bloggen men så har nu inte fallet varit då jag enbart har publicerat 10 recensioner.
Hur som helst har tiden gått väldigt fort och för att fira har jag skickat efter 5 recensionsex, de fem är de första jag skickar efter någonsin så är super exalterad. Håller tummarna att jag ska få några av dom i alla fall :)

2 september 2012

Day 5: Book you wish you could live in


Tumblr_lol7ucig671qhcddso1_500_large
Åhhhhh, hela Harry Potter serien skulle jag vilja säga! Tänk dig att gå på Hogwarts, f*n vad kul rent ut sagt ;) Isf skulle jag gått på tåget igår vid King's cross station och mött alla mina andra magiska vänner ^^

Sen finns det ju såklart andra böcker som man någon gång önskat att man skulle kunnat leva i men i de böckerna vill man bara leva i själva handlingen. Det är inte ofta man läser en bok och bara (t.ex) "wow, jag vill leva  i distrikt 12" nej nej nej, då är det mer vanligt att man vill leva i mer som en värld ---> Harry Potters värld

1 september 2012

Sanningen om bokrecensioner!

Som du kanske märkt har jag inte skrivit så fasligt många recensioner och det finns en enkel förklaring till det. Det är tråkigt helt enkelt. Chockerande eller hur? Jag har alltid tyckt att det känns som en självklarhet att man skriver bokrecensioner om man har en bokblogg. Men betyder det att det är roligt att skriva dem? Eller läsa dem för den delen? Trodde väl inte det.

Har inte velat berättat detta tidigare för är du en bokrecensions älskare så fattar du nog inte vad jag snackar om och dömer ut mig direkt. Ta de lugnt nu va? Chilla lite och låt mig förklara. Det som står ovanstående är mer som en gammal åsikt. På senare tid har jag faktiskt upptäckt att det blir lite roligare för varje recension man skriver eller läser. Med det hoppas jag att jag vunnit tillbaka din tillit (du som älskar bokrecensioner) och att allt kan återgå till det normala. Ska nog ta och skriva lite fler recensioner och se om min åsikt ändras igen. Kan nog inte riktigt fastställa var jag står i frågan om bokrecensioner, inte riktigt än i alla fall.
  Jaja, den som lever får se.