9 september 2012

En liten filmrecension

Snow White and the Huntsman

När min kompis fyllde år för två månader sedan firade vi med att gå på bio. Gissa vilken film? Ja det kan ju inte vara särskilt svårt då dess namn står några cm upp ;) vet du fortfarande inte? Lite större text, svart, strax under rubriken? Ja jag tycker att om du fortfarande inte vet så bör du gå och lägga dig för du är uppenbarligen för trött för att orka läsa! ^^

Snow White and the Huntsman PosterSnow white and the huntsman är som snövit och de sju små dvärgarna fast i en morden version. Du kanske har läst böcker som är så? Det finns även på film men där har jag inte hört talas om lika många.
  De flesta sagor finns oftast i en råare version än den som berättas för alla barn. Alltså en version som innehåller mer blod och våld mm. Jag vet faktiskt inte om Snövit och de sju små dvärgarna har någon sådan version men om den har det så är Snow white and the huntsman förmodligen mer lik den versionen.
Jag gillar hur de har fått till så pass många likheter som ändå är olikt. För i stora drag är iden den samma men kollar man närmare så...

I huvudrollen som snövit finner vi ingen mindre än Kristen Stewart. Själv har jag bara sätt twilight filmerna och Zathura -Ett rymdäventyr (det eviga mysteriumet) med henne på rolllistan och jag kan utan tvekan säga att jag tyckte hon spelade som bäst i denna film. Hon levde verkligen in i rollen på ett bra sätt. Dock kommer jag aldrig kunna se henne i en roll som är lycklig eller vad man ska säga. Visst hon är lycklig och så i twilight men hon saknar den där gnistan som gör att hon kan spela trovärdigt varm. Hon är glad och lycklig men jag kan inte koppla henne som en optimist eller vad man ska säga. Tur är väl att hon hittills (så vitt jag vet) bara har haft mer ”kalla” roller så att säga. Slumpen? Nja tror nog inte det, men hon är bra på det hon gör så jag ska inte klaga. Hon är en fantastisk skådis i de roller hon tar sig ann. (okej kanske ingen vidare i Zathura filmen) ^^Däremot kan jag inte för mitt liv förstå varför de väljer att sätta upp hennes hår ibland, tycker hon passar superbra i utsläppt men menmen.

Filmen i helhet tyckte jag var superbra och helt värd att se! Allting föll så logiskt när man såg filmen utan att den blev overklig trots den var lite övernaturlig med magi och sånt.
Snow white and the huntsman är en film jag kommer se igen! Den står på min "att köpa" lista :)

Filmen får 4/5 hjärtan av mig som film. Bedömer inte filmer efter samma skala som böcker.

Tumblr_m46tqqfwwm1qaqlrco1_500_large

8 kommentarer:

  1. Hej det är Mowa och jag skulle kunna svara på dina frågor på min mail. Så om du skickar frågorna du har till min mail så kan jag svara på dem!
    Min mail: mowa_1999@hotmail.com

    SvaraRadera
  2. Hej Holma! Vilken fin blogg du har! För att bli "veckans bokbloggare" så behövde man anmäla sig till en grej som Tova på bokbloggen Bokugglan hade. Nu har de tio bokbloggarna redan blivit valda, så man kan tyvär inte vara med i det om man inte har blivit utvald :(

    SvaraRadera
  3. Har också sett filmen, och gillade den. Saknade vissa saker, men den var helt okej.

    Svar: Hm... Jag kanske borde göra ett släktträd eller något, mitt minne är inte det bästa, och vet inte när jag kommer att läsa Hades ;)

    SvaraRadera
  4. SV: Ja det är klart du får! :D

    SvaraRadera
  5. Jag har oxo sett Snow white and the huntsman och jag tyckte att den var bra, inte den bästa film jag har sett men den var bra ;)

    SvaraRadera
  6. Intressant, får kanske titta på filmen:)

    SvaraRadera