23 februari 2012

Morgon humör!


Det här är jag imorse när jag vaknade, morgonfrisyr och allt ;) tur som jag har så låg en bok på nattduksbordet, jag öppnade den och plötsligt så var jag mer...


Tänk vad en bra bok kan förändra en människa ;)

Bokrean!

Jag skäms över att säga det men jag visste inte förrän i förrgår att bokrean började igår :( men som tur var fick jag reda på det och igår gjorde jag två riktigt bra fynd :) haha nu tycker du att jag är konstig som bara köper två böcker, eller så tycker du tvärt om men jag hittade faktiskt inga fler men jag måste ha missa massor :/ dem jag köpte är i alla fall Cirkeln och En Dag :)
 
Har hört riktigt lovande ord om denna bok :) har länge tänkt läsa den men kommer nog skjuta på det lite till trots att den nu står i min bokhylla bredvid några favoriter. Haha varför vänta? jo jag hatar nämligen att vänta på att fortsättningen till en bok ska komma ut, blir galen på hög nivå ;) och eftersom cirkeln är första av tre böcker så känner jag inte för att vara galen ända tills den sista kommer ut, för tro mig det kommer jag att bli om den är så bra som alla sagt. Till och med en av mina kompisar som inte gillar att läsa (kan inte förstå hur någon kan ogilla det) tyckte att den var super bra :)
Cirkeln är i alla fall skriven av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, that's right två svenska författare, alltså så slipper boken förstöras av dålig översättning :)
Nu till priset, i vanliga fall skulle boken kostat runt 119-149 kr i bokaffärerna om man skulle köpa den inbunden men igår sålde Bokia den för endast 59 kr :O blev hur förvånad som helst, brukar alltid köpa böcker på internet eftersom det vanligast är billigast men nu hade Bokia gjort mig stum! Innan jag köpte den jämförde jag vad boken kostade på olika boksajter som t.ex adlibris.se (65kr) och bokus.com (59kr) så för en gångs skull köpte jag en bok i en bokaffär :3 Dock så gällde bara priset på 59 kr bara första dagen på bokrean så går du dit och letar nu så har dem höjt det, sorry :( blev i alla fall supernöjd med detta köp! :) ps! boken är inbunden ;)


En dag har jag bara vagt hört talas om men av det jag har hört så är den tydligen bra så när jag såg alla böcker travade i en hög på ett bord i mitten av affären kunde jag inte låta bli att  snappa åt mig ett exemplar, även den här boken var inbunden som cirkeln :) när jag lämnade Bokia på kvällen fanns det bara två exemplar av Cirkeln samtidigt som det fanns flera travar av En dag .  Jag är rädd att dem som inte hört talas om boken inte lyckas se igenom omslaget. Vad är det för fel med de? jo omslaget är helt och hållet tråkigt enligt mig :/ visserligen är det orange och det piggar ju till men för att locka kunder tycker jag att det borde varit något mer intressant som säger något om innehållet. Men jaja, jag köpte den i alla fall och den kostade lika mycket som Cirkeln, 59 kr.
Jag jämförde aldrig priserna för denna bok innan jag köpte den men har gjort lite efterforskningar efteråt ;)
Som en inbunden bok kostar den 174 kr på adlibris.se och den är inte med på rean så det är originalpriset :) som pocket däremot kostar den bara 44kr, det är inte heller något rea pris :/
På bokus.com kostade boken 198 kr som inbunden :O och 44kr som pocket. Här är den inte heller på rea. Så jag hade riktigt tur som lyckades köpa den för 59 kr, inbunden och i en bokaffär så jag fick välja den själv ;) dock så gällde det priset jag köpte den för bara första dagen på rean :/
En dag finns förresten som film också, den hade biopremiär i oktober 2011 :) ska se filmen när jag läst boken men det lär nog dröja ett tag för har en lång boklista ;)

Allt som allt är jag riktigt nöjd med mina bokköp och ska nu direkt in på olika sidor och "shoppa loss" ;) haha. Se trailern till One Day nedanför ;)

 



21 februari 2012

Ny i bokhyllan!


JAAY!!! Nu står Hungerspelen trilogin i min bokhylla, gladtjej.se :D och eftersom det är "omläsningsmånad" för mig den här månaden kommer den ställas på kö direkt :D HAPPYFACE!!!

Vet dock inte än om jag kommer hinna läsa den, den här månaden men i så fall får det bli nästa. Någon gång innan den 23 mars ska det i alla fall bli! :)

En bra historia!

Detta är sant! Eller nja det är nog inte en sann historia men budskapet är sant :) jag råkade springa över det när jag kollade lite på facebook och kände mig bara tvungen att dela det även om det inte är någon bok ;) 

En dag föll bondens åsna ned i en brunn. 
Åsnan tjöt högt medan bonden försökte fundera hur han skulle göra för att få upp den ur brunnen.
Slutligen bestämde han sig för att åsnan ju var så gammal och att han ändå hade tänkt att fylla igen brunnen, då kunde han ju lika gärna begrava åsnan i brunnen direkt.
Det var bara inte värt att försöka få upp åsnan ur brunnen.
Han bjöd in sina grannar för att hjälpa honom med att skyffla jord och grus i brunnen.
Åsnan började nu förstå vad som var på gång och tjöt fruktansvärt.
Sedan, till allas förvåning, började han lugna ned sig.
En stund senare böjde sig bonden över brunnen och tittade ned. 
Han blev förvånad över vad han såg.
När varje skyffeltag landade på åsnans rygg gjorde han något häpnadsväckande.
Han skakade det bara av sig och tog ett steg upp. 
Grannarna fortsatte att skyffla, åsnan skakade av sig och flyttade sig sakta upp i brunnen.
Snart hurrade alla när åsnan blev synlig uppe vid kanten och snart tog helt enkelt åsnan ett steg över kanten. Han vandrade lyckligt iväg.

Livet kommer att skyffla mycket smuts över dig. 
Då gäller det att ta sig ur brunnen genom att skaka av sig det som faller på dig och ta ett steg uppåt. 
Alla våra bekymmer är samtidigt en möjlighet att växa som människa genom att ta ny sats. 
Vi kan ta oss upp ur de djupaste brunnar om vi bestämmer oss för att aldrig ge upp. 

 Ja, den här historien talar för sig själv -Skaka bara av dig och gå vidare, man kan ta sig upp även ur de djupaste hål :)

Video 2

Haha, det var så kul att göra videon till Safe and Sound att jag gjorde en till fast till en mer "tempo" låt :) den här musiken har dock ingenting med hungerspelen att göra men jag tyckte det skulle vara kul att testa med den :) Känner du igen musiken? ;)

18 februari 2012

Ny musikvideo ? Video 1


 

Äntligen! Efter många om och men, efter flera försök och misslyckande så funkade det tillslut :) Här är då den lilla "musikvideon" till Safe and Sound som jag knåpade ihop tidigare :) Enjoy!


33 Dagar kvar :D

Ja, om exakt en halvtimme så är det bara 33 dagar kvar tills premiären till Hungerspelen :)) dock som du kanske märkt så visas det fel tid när inläggen publiceras för har inte lyckats lista ut hur man ändrar det än :(
jaja, i alla fall så har jag suttit och satt ihop som en liten musikvideo/bildspel till Safe and Sound :) den kommer up inom den närmsta halvtimmen, fick lite problem när jag försökte ladda över den men ska lägga upp den på YouTube så att det går :) keep your fingers crossed!

17 februari 2012

Bloggsvacka + twitter = One direction?

Ja, nu har jag snart inte bloggat på två veckor huh! däremot har jag läst lite granna, dock inte så mycket som jag hoppas på men kommer nog ikapp nu under lovet. That's right, idag var sista dagen i skolan, HappyGirl.se ;)
Har förresten börjat twittra lite smått, eller Tweet tweeta som jag kallar det;) från början var det bara meningen att jag skulle följa One Direction men nu har jag börjat skriva lite också, riktigt kul faktiskt :) kolla in @EmmisHolma :)
Mitt beroende av One Direction har växt, jag skyller allt på Ilona och Lucy!!! ;)

Från vänster: Liam<3 Zayn<3 Harry<3 Louis<3 Niall<3 = One Direction

5 februari 2012

Söker bloggar att följa!

Jaa, jag får inte nog!! vill nu börja följa fler bloggar :) följer inte så många nu eftersom jag fortfarande är rätt så ny men det ska det bli ändring på ;) därför kommer jag nu försöka att följa 5 nya bloggar varje vecka i hela Februari. I slutet av Februari kommer jag att länka ALLA bloggar som jag följer i ett inlägg :) Så du kan väl ge mig några tips för står här på ruta ett :(

Kommentera din egen blogg eller någon kompis så kollar jag in dem :)

Klicka HÄR för att komma till min kompis Lucys blogg som är en av dem jag hittills följer :)

4 februari 2012

Annie och Finnick

För någon månad sedan släpptes hela serien om Finnick och Annie i ett och samma klipp på YouTube. Jag såg inte ett enda avsnitt förrän alla släpptes, men här är alla i ett om du inte ha sätt dem tidigare. Fast har du inte läst Fatta Eld (del 2 i hungerspelen) så är jag rädd att du inte vet vilka dem är ;) Det här är i alla fall en 22 minuter lång serie (egentligen uppdelad i 6) om Finnick och Annie, som är båda med i Fatta eld. Men dock kommer inte denna serie vara med i någon av filmerna den är bara som ett bonus som några spelat in :) det är inte ens samma skådespelare som det ska vara i filmen. Den är bra i alla fall :)
Det första klippet är en liten trailer för serien och det andra klippet är själva serien :)


Det som står i slutet av "Trailern" alltså det om 8:e December 2011 så menas ju då serien början, att avsnitt 1 kommer ut, fast nu kan man istället se allt i ett :)



Enjoy!! ;)


Klicka HÄR för att komma till en sida på min blogg om enbart the Hunger Games! :)

Ny trailer

Nu ska en ny trailer släppts till den bästaste filmen the Hunger Games :D Fast jag hade inte en aning om att det skulle släppas en till... a happy surprise! :)


Den är rätt så kort och jag blir lätt förvirrad över början :/ Ger Katniss härmskrikebroschen till Primrose i början eller vadå? :/ Katniss har ju fått den och hon tar ju sedan med sig den in på arenan, jag fattar inte, någon som har ett svar? jag tycker i alla fall att den första trailern var bättre fast det kan ju ha att gör med att den är längre xD men jaja. Den här är mer ryckig på något sätt, fast den ger mig ändå gåshud som den första.
Ser så himla fram emot att få se filmen !!!! 48 dagar kvar :D

Klicka HÄR om du vill se en exakt nedräkning till 18.30 den 23 mars :)

2 februari 2012

Läsningen i Januari

Först och främst, HARRY STYLES äger :)<3 ville bara få det ur mig ;) på senaste veckan har jag gått från att inte alls veta vem alla i bandet One Direction var, till att nu vara beroende av Harry Styles som är 1/5 th of One Direction. Eller beroende kan man kanske inte kalla det xD. Men det är i alla fall anledningen till att jag inte läst på hela veckan, och därför lagt upp mindre inlägg.
Här kommer i alla fall resultatet av januari månad!

    Januari 
Antal lästa böcker: 7st (alla svenska) 
Bästa boken: Starcrossed -Helena
Den boken jag gillade minst: Pojkarna
Antal lästa sidor: 2333 s 
Tjockaste boken: Starcrossed -Helena
Antal bokrecensioner: 5 st, kommer komma på fler av böckerna jag läst :)
Antal inlägg: 16
Övrigt: Har nu haft min blogg i nästan en månad :)
Måndens favorit mening/text/citat: Bady you light up my world like noboy else och "No kisses? I'm crushed mate"


Temat på Februari!

OMLÄSNINGAR!! ha ha jag vet, jag har hela tiden sagt att jag ska läsa ena boken hit och dit men nu skjuter jag min kö åt sidan och ska bara läsa om böcker,(så länge det håller)
Nedanför kan du se två serier som jag satsar på att hinna läsa om ;)

Sagan om gudagåvorna (serie på 4st böcker)
Klara (serie på 18st böcker)

Haha, hur sjutton ska jag klara att läsa 22 böcker på en månad när jag bara läste 7 förra månaden ? :O ja du, vänta så får du se ;)

Utmaningen i Februari:
Klara av 22 böcker ;)
minst 20 inlägg,
minst 10 recensioner,
Överleva...

Klicka HÄR för att komma till mina bokrecensioner
Klicka HÄR för att komma till listan över lästa böcker 2012